על ידי ש. כהן-סיון » 30 יולי 2009, 14:14
שלום לך:
הפרי שייך לסוג של שיחים מטפסים ובו מינים רבים (800), אבל בארץ רק מספר בודד של מינים, מרביתם אכילים אם-כי לא כולם טעימים. שם הסוג בעברית: שעונית, ובשפה מדעית: פסיפלורה. אלמלא הצבע הורוד-אדום האחיד כל כך הייתי אומר לך שזהו המין שעונית נאכלת שנמכרת בשווקים ורבים אוהבים אותה. בדרך כלל הצבע של הפירות הנושרים הוא אדום סגול-כהה המופיע על רקע ירוק כהה, אבל צבע כשלך בהחלט עשוי להופיע גם בשעונית הנאכלת. טוב עשית שחתכת הפרי באמצעיתו. זהו מראה התוכן של פרי השעונית באמת. אוכלים רק את התוכן הצהוב, עם הגרעינים, אבל לא את הקליפה. הטעם מתוק ומעט חמצמץ, תלוי בדרגת ההבשלה. הפירות נושרים מאליהם כאשר מבשילים, אל תקטוף פירות מהשיח לאכילה, המתן שישרו לארץ מאליהם. פירות בוסר הנם רעילים ביותר! לפרי הבשל קח כפית ומלא אותה מתוכן הפרי וטעם אותה. אם הטעם מתוק אל תחשוש, אבל נהג זהירות ואל תאכל יותר מפרי או שניים ביום הראשון. אם לא יהיו לך מיחושי קיבה, וסביר מאוד שלא יהיו, אתה יכול לאכול ממנו בהמשך ללא חשש. אם יש לך ספק, ואתה חושש לנסות, הבא כמה פירות אלינו למשתלה, והשאר במודיעין לידי יואב, ונבדוק אותם עבורך.