ארכובית מקורקפת

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

ארכובית מקורקפת

הודעהעל ידי לילך דוד » 28 יולי 2009, 11:12

שלום לכם, האם ידועה לכם רגישות של ארכובית קרקפתית/קפיטטום לתנאי גידול מסוימים, מלבד לקור.
הארכובית הסובלת, זאת העונה השניה, נשתלה בכפר הס, לכיסוי משטח גדול למדי, בשמש מלאה.
תודה רבה, לילך.
לילך דוד
 
הודעות: 2
הצטרף: 28 יולי 2009, 10:59

Re: ארכובית מקורקפת

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 29 יולי 2009, 08:25

היא סובלת בקיץ בעיקר מחיסכון במים. תחת הטרנד של חיסכון במים,אנו שוכחים שגם לצמחים יש מילה בנושא. ארכובית בוכרית היא צרכן מים גדול עד בינוני.לא אוהבת להשתרע,אלא מעדיפה מיפוס על צמחים אחרים יש לכסח אותה חזק באביב,על מנת לסלק שאריות רבות שקפאו בחורף.
גרטמן יואב
 
הודעות: 12564
הצטרף: 24 נובמבר 2008, 10:54

Re: ארכובית מקורקפת

הודעהעל ידי לילך דוד » 29 יולי 2009, 09:00

יואב, תודה רבה. אלא שלא מדובר בארכובית הבוכארית, שהיא כמובן מטפס. אלא במקורקפת שהיא צמח כיסוי לכל דבר. אגב, התמונה המצורפת בקטלוג שלכם אינה התמונה של הארכובית המקורקפת/קרקפתית= קפיטטום.
במקרה שלנו, אין בעיה של חוסר מים, וגם את עודף המים שללתי כמעט בוודאות. באופן כללי- אני מכירה אותה כצמח חסון, אך 2 גננים מאיזור כפר-הס וכן גם החברה' מוונדי טענו שהיא מכזיבה, ולא ידעו משום מה. (במשגב, אני פחות משתמשת בה, אך זוכרת אותה לטובה מטבעון, למשל). אשמח למחשבה/בדיקה נוספת שלך, אם תוכל. החלפת הצמח במקום ההוא- כרוכה בהוצאות רבות מדי, ובעיקר לא מובן לי למה.
לילך דוד
 
הודעות: 2
הצטרף: 28 יולי 2009, 10:59

Re: ארכובית מקורקפת

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 29 יולי 2009, 11:24

ארכובית מקורקפת (שם ישן: Polygonum capitatum, שם נוכחי: Persicaria capitata) היא צמח בר שאומץ לתרבות בשנים האחרונות. מבחינה אקולוגית מדובר בעשב רע אמיתי המזריע את עצמו בטרוף ומתפשט במהירות, אפילו מתוך סדקים באספלט. לשאלתך, אין בעיה מיוחדת עם תנאי הגידול שלו. לא להגזים במים, וכפי שהבנת מהדברים הקודמים אינו בוחל בטיפוס קרקע כלשהו. הבעיה היחידה עימו היא ריבוי המזיקים הנטפלים אליו. חמורה במיוחד פגיעתה של פסילת הארכובית היפנית (Aphalara itadori) אשר יכולה לעשות שמות בצמח. עד כדי כך הגיעו הדברים שבאירופה בודקים את האפשרות לשחרר את הפסילה הזו כאמצעי לבקרה ביולוגית בהתפשטות הרבה של הארכובית הזו. האם בדקת אם הצמח בכפר הס לא נפגע על-ידי מזיק, הפסילה או אחר, כלשהו? על-ידי מחלה? בדקי היטב את העלווה על שני צידיה וכן את הגבעולים. האם הם ניתקים בקלות יחסית מבסיסם? אם תוסיפי לכאן תמונות ברורות של עלים/גבעולים פגועים אולי נוכל להוסיף בנדון לאחר בחינת התמונות. אם מצוי שם מזיק הוא יחזור לתקוף שנה אחר שנה. במרחק לא רב משם אותו צמח עשוי לשגשג, אם לא הגיע אליו המזיק.
ש. כהן-סיון
 
הודעות: 1542
הצטרף: 25 נובמבר 2008, 11:44


חזור אל פורום צמחיה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 77 אורחים

cron