עמוד 1 מתוך 1
בעיה בעץ אבוקודו

פורסם:
13 יולי 2015, 18:29
על ידי shaharg
הי
בגינתי ישנו עץ אבוקודו בן 5 שנים בערך...לפני מספר ימים הבחנתי בתחתית הגזע מעין כתם לבן קטן (ראו תמונה ראשונה "כתם לבן")...נגעתי בו והוא היה קצת דמוי אבקה.

- כתם לבן
בשבת ביקרתי במשתלה והבחור שם אמר לי לקחת סכין יפני ולגרד את זה גם מסביב טיפה לעומק ונתן לי משחה חומה למרוח אחכ.
היום הסתכלתי וישנה הפרשה לבנה ראו תמונה 2 "הפרשה לאחר ניקוי ומשחה"

- הפרשה לאחר משחה
האם אכן זהו הטיפול הנכון? אם לא מה עליי לעשות?
תודה
Re: בעיה בעץ אבוקודו

פורסם:
13 יולי 2015, 21:28
על ידי ש. כהן-סיון
הכתם הלבן על הגזע הוא שרף סוכרי שהתגבש עם צאתו מקליפת הגזע לאוויר. הוא מתוק כמו כל סוכר. מבחינה כימית זהו חד-סוכר ששמו מנוהפטולוז (mannoheptulose) המצוי באבוקדו וידוע כמעכב יצירת אינסולין בגוף (לידיעת סוכרתיים). שפיעת הסוכר הלבן הזה מעידה, כמובן, על כך שהעץ נפגע על ידי פתוגן פטרייתי או בקטריאלי. לרוב, הפגיעה לא נחשבת לחמורה בעצים ותיקים, אך בעץ צעיר כשלך היא עלולה להביא את מותו. הגורמים לפגיעה הם מספר פטריות ובקטריות, ואין טעם לפרט כאן את שמותיהם ומנגנון פעולתם. חשוב לציין שהפגיעה נגרמת בעיקר על ידי משטר השקיה לא נכון. קרי:
1. קרקע לא מנוקזת דיה.
2. כמות מים לא מספקת (ובלבד שהניקוז טוב). אבוקדו בגידול מסחרי מקבל 200 ל׳ מים ליום לכל עץ. הוא צרכן המים הגדול ביותר שבין עצי פרי. בגינון הביתי שאינו מתוכנן להנבה מרובה, די ברבע הכמות הזו אך ממה שרואים בתמונה (טפטפות וצינור עיוור), כנראה שהוא רחוק מלקבל את מה שהוא זקוק לו.
3. השקיה (של צמחיה בסביבה) על ידי מתזים וכו׳ הגורמת לגזע להירטב. גזע רטוב הוא הזמנה פתוחה לפטריות לבוא ולהתישב במקום, באופן מיוחד מדובר בפטריית הפיטופטורה הגורמת לריקבון השורשים. מסיבה לא ידועה, כיב הפיטופטורה נוצר בגובה של כחצי מטר מעל לפני הקרקע.
לעת עתה המצב לא נראה לי מדאיג מאוד. לכן, אם תקפיד על משטר השקיה נכון (כמות הולמת, השקיה סדירה, הימנעות מהרטבת הגזע והענפים) יש סיכוי טוב שעם הזמן העץ יתאושש בכוחות עצמו. אל תשקה יום-יום. די להשקות פעמיים בשבוע (כל 3 ימים) אבל בכל פעם הגש כ-150 ליטר מים לעץ בגודלו הנוכחי. העלה את הכמויות בהדרגה עם השנים, כאשר העץ יהיה בוגר יותר.
Re: בעיה בעץ אבוקודו

פורסם:
14 יולי 2015, 19:33
על ידי shaharg
הי תודה רבה על התגובה המהירה.
מספר הערות:
1. הקרקע מנוקזת טוב לטעמי זו אכן דירת גן אולם אין חניון קרקעי או יציקה אחרת מתחת לאיזור.
2. הטפטפות שאתה רואה בתמונה שייכות לעציץ קטן שהיה שם. הצינור החום המגולגל איננו עיוור אלא עם טפטפות.
3. אין השקיית מתזים רק מע השקייה עם טפטפות.
4. כרגע כל הגינה מושקת 5 ימים בשבוע בערך 1.5 כל פעם.
האם לעבור ל 3 פעמים בשבוע לא ישפיע על עצים נוספים ? כמו מנגו ליצי ושאר הדרים?
תודה רבה
Re: בעיה בעץ אבוקודו

פורסם:
15 יולי 2015, 05:36
על ידי גרטמן יואב
מה פרוש.:
הגינה מושקת 5 ימים בשבוע בערך 1.5 כל פעם.???????????????????????????????
Re: בעיה בעץ אבוקודו

פורסם:
15 יולי 2015, 06:55
על ידי ש. כהן-סיון
אני מניח שכוונת השואל היא ל-1.5 שעות. שגיאה חוזרת על עצמה לציין משך השקיה במקום כמות מים בליטרים. וכי 1.5 שעות עם זרנוק של מכבי אש הוא כ- 1.5 שעות של טיפטוף ממספר נקודות?
לעצם הענין. כתבתי לך מה הכמות המינימלית של מים שאתה צריך לתת לאבוקדו. אני מסופק אם אתה מגיש הרבה יותר מעשירית הכמות הדרושה. לעצים שונים יש דרישות מים שונות. כפי שציינתי, אבוקדו הוא גזלן המים הגדול ביותר שיש בארץ. לעומתו, התאנה תשרוד גם ללא השקיה במשך ימים רבים. האם יעלה על הדעת להניח קו השקיה אחד לשניהם? כך גם עם עצים רבים אחרים שדרישות המים שלהם צנועות בהרבה משל אבוקדו. אני מניח שאתה מעונין בשרידות העץ. אם כן, הקפד על משטר ההשקיה שהוצע לך.
Re: בעיה בעץ אבוקודו

פורסם:
16 יולי 2015, 18:22
על ידי shaharg
הי תודה,
אכן הכוונה הייתה לשעה וחצי מצטער על אי הבהירות.
בכל אופן בדקתי את כמות המים יש כ 16 טפטפות מסביב לעץ בספיקה של 1.6 ליטר/ש אני מניח. כלומר בשעה וחצי בערך 38 ליטר לפעם.
היות והוא מושקה 6 פעמים בשבוע ולא חמש כמו שציינתי קודם זה אומר שהוא מקבל 38X6/7 = 33 ליטר לשבוע....אכן מעט מידי לפי מה שציינת.
היות ואנני יכול לפתוח קו נוסף מה שאוכל לעשות זה להוסיף פי 3 טפטפות מסביב לעץ ואז נגיע לכמות סבירה....
אעבור להשקיה כל שלושה ימים ואגדיל את משך ההשקיה בהתאם.
דרך אגב משטר של כל שלושה ימים יהיה נכון גם להדרים ליצי מנגו מקדמיה?
תודה
Re: בעיה בעץ אבוקודו

פורסם:
17 יולי 2015, 06:01
על ידי ש. כהן-סיון
החישוב שלך שגוי. לפי תאורך אתה מספק כחצי הכמות הנחוצה, ולא המספר שציינת, אלא שאני מטיל ספק בכך. מה פרוש ״כ״ 16 טפטפות? ומתי בדקת אם הטפטפות עדיין פעילות ולא נסתמו חלקית? עבור להשקיה עם צינור, ישירות לגומה מסביב לעץ, ובכמות המתאימה. לגבי שאלתך הנוספת, משקים פעם או פעמיים בשבוע לפי כלל זה: אם הקרקע במקום קלה ומחלחלת במהירות - מחלקים את הכמות השבועית לשתי השקיות. אם הקרקע כבדה ומחלחלת לאט, מגישים את כל הכמות בפעם שבועית אחת.
Re: בעיה בעץ אבוקודו

פורסם:
17 יולי 2015, 08:38
על ידי shaharg
למה שגוי? במה טעיתי? אשמח לדעת.
לגבי הטפטפות ספרתי את מספר החורים (להבנתי טפטפות) שיש בצינור מסביב לעץ ובקרבת הגזע. לגבי הטפטפות הן אכן פעילות. (בדקתי שוב היום בבוקר)
לגבי ההשקיה הבנתי - תודה רבה.
שחר
Re: בעיה בעץ אבוקודו

פורסם:
17 יולי 2015, 11:12
על ידי ש. כהן-סיון
״38 ליטר לפעם״, ויש לדבריך 6 פעמים כאלה בשבוע, ומכאן שהכמות בשבוע היא 38X6=228 ליטר. אבל כפי שכתבתי, אני מסופק שזו הכמות השופעת מהמערכת שלך. כדבריך, הטפטפות פעילות, אבל צריך לדעת באיזו מידה. הנח כוס מתחת לכל נקודת טיפטוף, הפעל את ההשקיה ועקוב אחרי התמלאות הכוס הראשונה. מדוד את הזמן עד לשם. עכשיו, שפוך את המים מכל הכוסות לכלי גדול ומדוד את הנפח. זה מה שנאסף במהלך הזמן שעקבת אחרי הכוס שהתמלאה ראשונה. מכאן תוכל לדעת כמה מים מטפטפים מסביב לגזע העץ בשעה.
Re: בעיה בעץ אבוקודו

פורסם:
17 יולי 2015, 18:51
על ידי shaharg
הצדק איתך לא ברור לי למה חילקתי ב7....
אעשה את הבדיקה ואדווח..
תודה רבה.
שבת שלום