עץ הלימון נושר והענפים מתייבשים

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

עץ הלימון נושר והענפים מתייבשים

הודעהעל ידי יוסי66 » 06 דצמבר 2014, 10:13

שלום ,
לפני מספר חודשים שתלתי מספר עצי פרי וביניהם עץ לימון בוגר, לאחרונה ,כ-שבועיים העץ מנשיר את עליו והענפים מתייבשים, אני משקה כול יום כ 16 ליטר
יש לציין שהעלים שנושרים עדיין ירוקים
צירפתי תמונות של העץ
בצד ימין רואים את אחד הענפים שממש יבש ,במרכז ענף שנשרו ממנו כבר כל העלים והוא עדיין ירוק
בצד שמאל ענף מסיבי שכמעט ואין עליו בכלל עלים
ובתמונה הקטנה העלים שנושרים
קבצים מצורפים
Untitled-1.jpg
יוסי66

Re: עץ הלימון נושר והענפים מתייבשים

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 06 דצמבר 2014, 20:04

קשה לקבוע על פי הנתונים והתמונות. עץ בוגר שנשתל במקום לפני מספר חודשים עלול להיות עדיין תחת השפעת השוק של המעבר למקום חדש, ולפעמים לוקח גם שנה ויותר עד להיקלטות והתאוששות. מאידך, הענף היבש מטריד אותי וכן כתמים בהירים שנראים בבירור על מספר עלים. שני אלה עלולים להיות סימנים לפגיעה וויראלית, שאם אכן קרתה אין ספק שהעץ ידעך אל מותו בתוך זמן לא רב.
אני מציע לך להכפיל את כמות המים ולהסתפק בשתי השקיות שבועיות של 100 ליטר כל אחת. באביב הקרוב תדע אל נכון אם העץ מתאושש או דועך אל מותו. במקרה האחרון יהיה צורך לסלקו ורצוי לשרוף אותו. חזור לכאן בתחילת אפריל וספר לנו מה מצב העץ. יתכן שיתגבר וישרוד.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי יוסי66 » 07 דצמבר 2014, 17:16

תודה על התשובה המהירה , בהמשך לשאלתי מאז שתילת העץ ( כמו שנאמר לפני מספר חודשים )הוא הוציא עלים חדשים ואף ענפים שלמים , האם זה לא אומר שהוא נקלט .
האם יש אפשרות שהמחלה תעבור לעצים שכנים ושאלה אחרונה קו ההשקיה של העץ משותף לעוד שני עצים שמחוברים למערכת השקיה ממחושבת האם משטר ההשקיה שהנחת לא יפגע בעצים האחרים
יוסי66

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 10 דצמבר 2014, 08:44

העובדה שהנצו עלים חדשים אינה אומרת דבר. רק עץ מת לא מוציא עלים כלל. כל עוד העץ חי הוא נאבק לשרוד. לפעמים עץ חולה גם פורח שלא בזמנו בניסיון לשמר את המין. לגבי משטר ההשקיה, לא ציינת מי הם העצים האחרים. אם לעצים האחרים מתאים המשטר הנוכחי (לא נראה לי; השקיה מדי יום אינה מומלצת כלל), הוסף ללימון את הנחוץ לו באופן ידני. ווירוס כרגיל הוא פתוגן מדבק, אבל ספציפי לסוג הצמחיה הספציפי, ולעיתים אף למין המסוים. אם יתברר באביב שאכן העץ לא משתקם, סלק אותו מהמקום ואל תשתול עץ הדר אחר במקומו.
ש. כהן-סיון

חזור אל פורום עצי פרי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים