עמוד 1 מתוך 1

עץ תפוז שאינו משגשג

הודעהפורסם: 29 ספטמבר 2014, 06:51
על ידי שירה ש
שלום לכולם.
לפני כשלש שנים שתלתי בגינתי עץ תפוז. השקיה כל יומיים, כמות של כשני דליי מים בכל השקיה. השקיה עם צינור. העץ מוציא עלים חדשים וגם תפוזים, אולם העלים נראים כמושים לאחר מספר ימים, והתפוזים נשארים ירוקים ותלויים על העץ (אינם נופלים). ליד עץ זה יש שני עצים נוספים רימון ושסק, במרחק של כשני מטר בין עץ לעץ, עצים אלו הרבה יותר ותיקים ומשגשגים ומוציאים פרי. הגנן אמר שלדעתו האדמה אינה טובה. הוספתי קומפוסט, ולאחר זמן כשזה לא עזר (מספר חודשים) הוספתי גם humus. גם זה לא עזר. העלים אינם מתייבשים, אלא נראים כמושים.

Re: עץ תפוז שאינו משגשג

הודעהפורסם: 29 ספטמבר 2014, 09:07
על ידי גרטמן יואב
קודם כל תמונות.

Re: עץ תפוז שאינו משגשג

הודעהפורסם: 29 ספטמבר 2014, 16:12
על ידי שירה ש
תמונות

Re: עץ תפוז שאינו משגשג

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2014, 07:21
על ידי גרטמן יואב
תני לו לקיץ הבא, ממוצע של 30 ליטר ליום.בחלוקה לשתי השקיות בשבוע.

Re: עץ תפוז שאינו משגשג

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2014, 20:39
על ידי שירה ש
תודה. תודה גם על התשובה המהירה!!!

Re: עץ תפוז שאינו משגשג

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2014, 22:04
על ידי ש. כהן-סיון
לצערי, איני שותף לנימה האופטימית של חברי. מראה העץ לא טוב וספק אם התשובה לכך היא נוגעת למה שהוצע. נהפוך הוא, יש מצב שהפעם העץ הקטן הזה סובל דווקא מעודף השקיה המבוצעת בתנאים לא מתאימים לו.
עץ תפוז בגודל הנראה בתמונה זקוק לכ-120 ליטר מים בשבוע בלב הקיץ, וכפי שכתב חברי עדיף לחלק זאת לשתי השקיות, אלא אם כן האדמה במקום מחלחלת לאט. הנתון של ״כשני דליים״ מים המוגשים בעזרת צינור, רחוק מלהצביע על הכמות האמיתית. באיזה נפח דלי מדובר? 10 ליטר?, 15 ליטר?, או אולי יותר? בכל מקרה מנוסח הדברים ברור למדי כי אינך ממלאת את הדלי במים ואז שופכת אותם מסביב לגזע, אלא ניתן להבין שאת מכוונת צינור לסביבת העץ ופותחת את הברז לזמן מה שלפי תחושתך אקוויולנטי לזמן הנדרש כדי למלא שני דליים. אם זו היא אכן השיטה, יתכן מאוד שאת מגישה הרבה יותר מים ממה שנדמה לך. 
להתקפלות העלים כפי שרואים בתמונות יכולות להיות מספר סיבות, כמו למשל מתקפה של כנימות עלה. אין סימן לנוכחות כנימות ולכן הסיבה הנראית יותר היא עודף השקיה, וזאת כנראה בקרקע לא מנוקזת דיה. העלים גם מאופינים במה שנראה בתמונה כהצהבה, אם כי התמונות אינן חדות מספיק והיה רצוי לצרף גם 2-3 תמונות של עלים בודדים טיפוסיים, עלה צעיר בראשית הצימוח ועלה ותיק יותר. על כל פנים, יש סימנים למחסור במיקרונוטריאנטים מסוימים, ובפרט מנגן ומגנזיום. אין מחסור ביסודות אלה ברוב טיפוסי הקרקעות, אלא שהעץ לא יכול ללכוד אותם באדמה בסיסית מדי (PH מעל 6-6.5). סיבה אפשרית ל-PH גבוה בקרקע אצלך הוא חיפוי חלוקי האבן שמכסה את השטח כליל. חיפוי כזה בוודאי משחרר חומרים סידניים ושכמותם בזמן ההשקיה, ואלה כמובן יגרמו לעלית ערך ה-PH.

עצתי היא בראש ובראשונה להרחיק את חיפוי חלוקי האבן לטווח של 1מ׳ מסביב לגזע. לגבי השקיה, פתחי את הברז בעוצמה נתונה ומדדי כמה זמן לוקח לדלי כזה להתמלא. או אז הניחי את הצינור בקרבת הגזע ופתחי את הברז לאותה רמת עוצמה למשך זמן שיהיה כפולה נבחרת של הזמן שמדדת. כך תוכלי לדעת כמה דליים הגשת לעץ, ואם ידוע לך נפח הדלי תוכלי גם לדעת במדויק בכמה ליטרים מדובר. כאמור, העץ זקוק לכ-120 ליטר מים. אם האדמה כבדה ומחלחלת לאט, הגישי את כל הכמות בהשקיה אחת, רצוי בזרם נמוך כך שתהליך ההשקיה יתפרש על לפחות שעה ורצוי זמן שהוא לפחות כפול מכך. זמן השקיה ארוך יותר תשיגי על ידי שימוש בטפטפות או בצינור עיוור. אם, אולם, האדמה קלה ומחלחלת, חלקי את הכמות לשתי השקיות.

Re: עץ תפוז שאינו משגשג

הודעהפורסם: 02 אוקטובר 2014, 07:02
על ידי גרטמן יואב
עץ המנדרינה שלי נראה כך לפני 4 שנים.
קבל המון מים. התגבר ללא דשנים וקונפידורים ונתן בשנה שעברה 300 פירות לפחות. גדולים ויפים.
מסתייג רק מהגדרת עודף המים. אני קורא לכך השקיה לא נכונה.