על ידי ש. כהן-סיון » 08 יולי 2009, 06:49
בעצם המידע שנמסר לך נכון בעיקרו. מנגו, למרבה הפלא, שייך מחד למשפחה של צמחים שהיא מהרעילות ביותר שיש, ומאידך הוא גם הפרי הנמכר ביותר בעולם. מנגו לא בשל מכיל חומרים מסוכנים מאוד. החומרים מצויים במוהל/חלב של הצמח. כאשר קוטפים את הפרי חלב רעיל כזה עדיין מטפטף מעוקץ הפרי. אם יגע בעור הוא יגרום לכוויה קשה, בפרט לבעלי עור רגיש. לכן קוטפים את הפרי בדרך מיוחדת. מרימים את הפרי והופכים אותו באופן כזה שהעוקץ שלו מכוון כלפי מטה. גוזמים את העוקץ סמוך ככל האפשר לפרי הבשל ומניחים אותו באריזה כך שקצה העוקץ של הפרי מכוון למטה. בדרך זו מתאפשר לשאריות המוהל לטפטף החוצה. אין כל בעיה, כמובן, לצרוך את הפרי כשהוא בשל.