פירות עץ גויאבה

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

פירות עץ גויאבה

הודעהעל ידי שלמה » 30 יוני 2009, 16:37

שלום רב
ברשותי עץ גויאבות גדולות (כבן 10). בפריחה האחרונה היו ניצנים רבים וכמות גדולה של פרי בגודל עד 15 מ"מ. כשהפרי מגיע לגודל כזה, מתרחשת נשירה של מעל ל-50% מהפרי, וחלק נוסף מהפירות שעל העץ מתנוונים (משחירים).
מה הסיבה לנשירה? האם ייתכן כי מדובר בבעיית השקיה (רבה / מעטה )? אגב, מה הכמות המומלצת להשקיית העץ (כמה פעמים בשבוע, כמה ליטרים)?
אודה על תשובות.
שלמה
שלמה
 
הודעות: 1
הצטרף: 30 יוני 2009, 16:30

Re: פירות עץ גויאבה

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 30 יוני 2009, 17:33

שלום לך:

חשוב מאוד לצרף תמונות ברורות של מפגעים אם רוצים לקבל תשובות משמעותיות ומלאות. עדיין לא מאוחר לעשות זאת אם המצב נמשך גם כיום. כללית, התאור שלך עונה על מחלה פטריתית נפוצה מאוד במין הזה. המחלה ידועה בשם אנתרקנוז ונגרמת על-ידי הפטריה Glomerella cingulata. הפטריה גורמת לכתמי ריקבון כהים/שחורים בפרי בשל וגם בפרי צעיר לפני הגיעו לבשלות. במקרה האחרון בפרט, הפרי משחיר וכמש. המחלה פוגעת כבר בשלב הפריחה, אם-כי בשלב זה הסימפטומים פחות ברורים. המחלה נפוצה בעיקר באזורים לחים בקיץ,או כאלה בהם יורד גשם (לא אצלנו למרבה הצער). מכאן תבין שיש להזהר לא להרטיב את העלווה בעת ההשקיה, והערה זו נכונה כמעט לכל צמחית הגן להוציא מדשאות אשר לגביהן אין ברירה אחרת. מטעם זה, וגם משיקולי חיסכון במים, רצוי לעשות שימוש בטפטפות ותכנן את מספרן וספיקתן כך שההשקיה תמשך מספר שעות.

הטיפול כנגד מחלת האנתרקנוז הוא בריסוס העץ בקוטל פטריות אפקטיבי. למרבה המזל יש במקרה הזה קוטלים יעילים מאוד שהינם גם ידידותיים לסביבה ולא רעילים במובן המקובל של חומרי הדברה סינטתיים. המדובר במלחי נחושת שונים היעילים במקרה הזה ושמותיהם המסחריים הם קוסייד, מרק בורדו, קופרוקס ויש עוד. העובדה המפתיעה היא שאין להשיג אותם במשתלות המשרתות את הגינון הביתי. הם נמכרים בדרך כלל באריזות של מספר קילוגרמים בחנויות לחקלאי הממוקמות במושבים פעילים, וגם בחנויות כאלו המצויות בסביבה העירונית. קוסייד ניתן להשיג באריזה של 1ק"ג, לכן נסה לעשות בו שימוש.

לגבי הריסוס עצמו, השתמש בתמיסה של 0.5% (5 גרם לליטר מים, כרבע כפית לליטר). מרססים מיד לפני הפריחה ומאז חוזרים על הריסוס אחת לשבוע עד סמוך להבשלת וקטיף הפרי. כיום עדיין כדאי לרסס כדי להציל את אותם פירות שלא נפגעו. חשוב לכסות היטב את כל חלקי העץ בתרסיס, ויש לסלק מהקרקע כל עלווה או פרי שנשר כדי למנוע את התבססות הפטריה במקום.

לשאלתך על השקיה, הגש לעץ 120 ליטר מים בכל שבוע. אם הקרקע קלה ומחלחלת, חלק את הכמות לשתיים והשקה אחת לשלושה-ארבעה ימים.
ש. כהן-סיון
 
הודעות: 1542
הצטרף: 25 נובמבר 2008, 11:44


חזור אל פורום עצי פרי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים