עץ אבוקדו

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

עץ אבוקדו

הודעהעל ידי netta » 02 נובמבר 2012, 13:43

שלום,
רציתי לשאול האם יש מזיק או מחלה לעץ האבוקדו שלי?
ניתן לראות בתמונה המצורפת שנקודות צהובות מכתימות את העלים לאורך "הורידים"
תודה
קבצים מצורפים
תמונה.JPG
netta
 
הודעות: 2
הצטרף: 01 נובמבר 2012, 12:23

Re: עץ אבוקדו

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 03 נובמבר 2012, 15:38

תמונה לא ברורה מספיק .
חושד בכנימות ממוגנות.
הטיפול כיום ,: קונפידור ומוספילן .
גרטמן יואב
 
הודעות: 12564
הצטרף: 24 נובמבר 2008, 10:54

Re: עץ אבוקדו

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 04 נובמבר 2012, 05:58

הדיאגנוזה לא מקובלת עלי. אין שום סימן לנוכחות כנימות כלשהן, ובפרט כנימת המגן. נזק דומה נגרם על-ידי מוצצי מוהל אחרים, זעירים במיוחד, בעיקר אקריות ותריפסים. אלא שבתמונות שלך יש דבר שאינו מתישב עם מתקפה של מוצצי מוהל. אלה לרוב תוקפים תחילה את צינור ההזנה הראשי של העלה המלא במוהל עבור כל העלה, והכוונה היא לעורק הראשי העובר לכל אורכו של העלה. בהמשך, המתקפה עוברת לעורקי המשנה ולבסוף אל כל שטח העלה. מה שרואים אצלך הוא עורק ראשי חף מכל פגיעה. לכן, מאוד יתכן שמדובר במחלה ולא במזיק. ברם, כפי שכתב חברי, התמונה אינה ברורה דיה ולא מאפשרת דיאגנוזה ודאית. נסו לצלם חלק מהעלה בתמונת תקריב כך שניתן יהיה לראות בברור ובחדות את הכתמים החומים לאורך העורקים. מלבד זאת, עברו עם האצבע על הכתמים החומים בפעולת מחיקה וראו אם האצבע נצבעת בצבע אדום חלודה. המשך ההנחיות לטיפול אחרי שנקבל את התשובות. בינתיים חיסכו את כספכם ואל תגמיעו קונפידור.
ש. כהן-סיון
 
הודעות: 1542
הצטרף: 25 נובמבר 2008, 11:44

Re: עץ אבוקדו

הודעהעל ידי netta » 04 נובמבר 2012, 08:48

תודה,
מצורפת תמונה נוספת ברורה יותר של העלה.
לא יורד צבע חלודה על האצבעות כשנוגעים בו
קבצים מצורפים
אבוקדו.JPG
netta
 
הודעות: 2
הצטרף: 01 נובמבר 2012, 12:23

Re: עץ אבוקדו

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 05 נובמבר 2012, 13:22

שתי סיבות עיקריות למקור הפגיעה הנראית בעלה. הסיבה הראשונה עלולה להיות פיזיולוגית ומשמעותה מחסור באשלגן. את זה קל לתקן על-ידי אספקת נוטריאנט חשוב זה ממקור כגון חנקת האשלגן, או שימוש בדשן אחר עשיר באשלגן. באחת החנויות המיועדות לחקלאי בקשי מהמוכר שינחה אותך באופן וכמות החומר לשימוש בהתאם לתאור שתתני לו על גודל ומופע העץ. בדרך כלל מומלץ לספק לעץ 1ק"ג מהחומר לכל 10סמ' קוטר הגזע. את החומר לפזר מסביב בטווח המופע שלו (כלומר בכל השטח המוצל על ידי צמרתו כאשר השמש נמצאת ישר מעליו), ומיד להשקות בנדיבות. להזכירך, אבוקדו הוא צרכן המים הגדול ביותר בחקלאות. בגידול המסחרי עץ אבוקדו טיפוסי מקבל 200 ליטר מים ליום (!), אבל אצלך תוכלי להסתפק בשתי השקיות שבועיות של 200 ליטר כל אחת. להספיג היטב את הקרקע מסביב לאחר פיזור הדשן. הקפידי לא להרטיב את הגזע בעת ההשקיה כדי לצמצם את האפשרות של מחלות פטריתיות. חזרי על הדישון באביב המוקדם.
הסיבה השניה היכולה להסביר את אותן "נקודות" חומות-שחורות היא מחלה פטריתית. כנגדה מומלץ לרסס היטב את העץ בתמיסה של 1% קוסייד (10גר' לכל ליטר מים), עתה ושוב עם הליבלוב החדש באביב. קוסייד לא נמכר במשתלות אבל ניתן להשיגו, או את אחד מתחליפיו הקרובים, בחנויות לחקלאי. כל החומרים האלה הם מלחי נחושת ואינם רעילים במובן הרגיל של חומרי הדברה. יש הרואים בהם אפילו פתרון דמוי אורגני למרות שאינם ממקור כזה. מאחר שאין לדעת בלי בדיקה מעבדתית מה הסיבה למופע העלים אני ממליץ לך לנקוט בשתי הפעולות שזכרתי לך. כמו כן, הקפידי להרחיק מסביבת העץ את כל העלווה שנשרה. בהצלחה.
ש. כהן-סיון
 
הודעות: 1542
הצטרף: 25 נובמבר 2008, 11:44


חזור אל פורום עצי פרי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 12 אורחים