הכנת עצי פרי לאביב

פורסם:
10 דצמבר 2011, 19:06
על ידי syn
בס''ד
ליואב וכל הצות שבוע טוב .
ברשותי עצי פרי הדר ,רימון , שזיף, אגס , שקד , גפן , שאלתי היא כיצד אני צריך להכין אותם לקראת הליבלוב החדש , גם בנשירים וגם בירוק עד , על מנת לקבל תוצאות הכי טובות בגודל הפרי , בטעם ועוד , תודה רבה נפתלי
Re: הכנת עצי פרי לאביב

פורסם:
11 דצמבר 2011, 08:39
על ידי גרטמן יואב
מסוג השאלות שקצת קשה לענות בכתב ורצוי לשוחח על כך.עצי הדר גוזמים לרוב באביב ותחילת הקיץ. אחרי אסיף הפרי. הכנה לאביב היא בדיקת פגעים פיזיים של העץ וטיפול בהם במשחות עצים על הגדמים.
בגפנים יש להוריד הרבה מאוד מהנוף שנותר מהקיץ.להשאיר ענפים מרכזיים ולגזום את הענפים הצדדיים לגדלים מתאימים.יש כיום תאוריה של השארת 4 עד 5 עיניים על ענפים אלו. המקובל הוא 2 עד שלוש עיניים. לטפל נגד קמחון מיד עם הלבלוב. הגיזום יעשה במשך חודש פברואר.
נשירים אחרים יש לגזום בפברואר.קיצור גובה אם מעונינים וריקון מרכז העץ מענפים הצומחים לתוך העץ.לדלל מעט צפיפות הענפים אם צריך.
Re: הכנת עצי פרי לאביב

פורסם:
13 דצמבר 2011, 07:32
על ידי syn
בס''ד
תודה רבה על הכל , מתי יש לתת דישון בשיחרור איטי , ומה דעתך על נתינת אשלגן לעצים . שוב תודה נפתלי
Re: הכנת עצי פרי לאביב

פורסם:
13 דצמבר 2011, 08:28
על ידי גרטמן יואב
תן דשן בחודש מרץ. אין צורך באשלגן כי נמצא בדשן שחרור איטי.