המנגו חולה?

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

המנגו חולה?

הודעהעל ידי gioras » 23 נובמבר 2011, 14:08

עץ המנגו שלנו תפס גובה רב. הוא נותן פריחה רבה אבל הכל נושר ולא מתפתח פרי. בנוסף יש נגעים או מן פחמון על העלים.
אשמח לקבל דיאגנוזה.

IMAG0185.jpg
IMAG0185.jpg
קבצים מצורפים
IMAG0186.jpg
gioras

Re: המנגו חולה?

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 24 נובמבר 2011, 09:14

המנגו נגוע בכנימות מגן.בצמחים מבחינים בין מזיקים למחלות.הכנימה היא מזיק. במקרה זה ,אנו ממליצים על טיפול בקונפידור. הכנימות מפיקות נוזל מתוק שמושך פטריות פייחת,מה שאתה קראת פחמון.
לגבי הפרי: סביר להניח שחסכת במים קצת יותר מידי. אז ספר איך מטופל העץ.?
גרטמן יואב

הודעהעל ידי gioras » 27 נובמבר 2011, 16:58

מחודש אפריל ועד נובמבר 3 פעמים בשבוע 20 דקות טיפטוף . הבעיה שאני לא יודע איזה טפטפת יש שם :-)
מה המינון המומלץ?
gioras

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 27 נובמבר 2011, 19:59

אנחנו, כמובן, לא יכולים לדעת כמה טפטפות יש ולכן כמה מים סיפקת לעץ. אבל נראה לי שלא נטעה בגדול אם נניח שמדובר ב"צינור עיוור" העושה ליפוף או שניים מסביב לגזע. אם כך, יש סביבו כעשר טפטפות אשר יחד מספקות כ-20 ליטר מים בשעה, ובשליש שעה כ-7 ליטר. שלוש פעמים בשבוע פרושו שאתה מגיש לעץ מדי שבוע כ-20 ליטר מים. זו בערך חמישית הכמות היומית(!!!) שהעץ זקוק לה בגידול מסחרי, ואפילו בגידול ביתי, אשר אינו מכוון להשגת תנובה אופטימלית, זה פחות מהכמות היומית הדרושה. לא פלא שהעץ שלך שסבל מעקת מים הפך לטרף קל לגורמי מחלות. אני,אגב, לא בטוח בזיהוי של ידידי כי מדובר בכנימת מגן. מה שנראה מאחרי העלה הן אבעבועות אופייניות למחלה פטריתית מסויימת. צלם קטע עלה כזה בתקריב, תוך הקפדה על מיקוד התמונה, וצרף כאן לאיבחון יותר מחייב. באשר למים, כבר הבנת שהעץ זקוק להרבה יותר ממה שקיבל עד כה.
ש. כהן-סיון

חזור אל פורום עצי פרי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים