איך נראה אפלטוקסין בתמרים?

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

איך נראה אפלטוקסין בתמרים?

הודעהעל ידי אביב » 21 יולי 2011, 07:06

שלום לכם
בתמרים מצוי מאוד שהתמר שחור כפחם, ולעיתים גם נושרת ממנו אבקה שחורה. התמרים הללו מרים ולא אכילים. האם זה העובש שיוצר את האפלטוקסין, או שזה האפלטוקסין בעצמו, או שההשחרה הזו לא קשורה כלל לעובש ההוא ולאפלטוקסין?

ואלו סימנים/עקבות נוספים יש לאפלטוקסין?

בתודה ובכבוד
אביב
אביב
 
הודעות: 1
הצטרף: 21 יולי 2011, 06:44

Re: איך נראה אפלטוקסין בתמרים?

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 21 יולי 2011, 07:51

מצ"ב ציטוט מהאתר שלנו. שאלה ותשובה של כהן סיוון בנושא.

שלום לכם
אודה מאוד על אינפורמציה בנושא דלהלן.
לחם ודגנים מזיקים לי, ולכן אני אוכל במקום זה תמרים ותאנים בכמות רבה יחסית, ואני מרגיש טוב מזה.
יש לעיתים נגיעות שחורה בפירות יבשים אלו (שהופכת את הפרי למאוד בלתי טעים) - כשפותחים את התמר רואים שהוא בפנים שחור מאוד, ולפעמים גם נופלת ממנו אבקה שחורה. שמעתי שנגיעות זו היא העובש "אפלטוקסין" הידוע כעובש מזיק ואף מסוכן לשחמת וסרטן הכבד.
מפאת חומרת הענין, ומכיון שאני צורך אותם בקביעות בכמויות גדולות (כחצי ק"ג ליום), רציתי לברר האם הנגיעות השחורה הנ"ל היא אפלטוקסין? או אולי זה נגיעות אחרת המזיקה לאדם?
ובנוסף, כשיש תמר (או תאנה) נגוע בארגז התמרים, כשהוא צמוד לשאר התמרים שלידו בצפיפות, אך התמרים שלידו לא שחורים, וטעמם טוב. האם יש מקום לחשוש שהעובש המזיק עבר בכל זאת גם לתמרים שהיו דבוקים בתמר הנגוע (ועל אף שטעמם טוב)?

בתודה ובכבוד
אביב
אביב_פלד הודעות: 1הצטרף: ה' פברואר 11, 2010 7:50 pm

חזור למעלה

--------------------------------------------------------------------------------









Re: תמרים ותאנים שחורים

על ידי ש. כהן-סיון » ה' פברואר 11, 2010 9:03 pm

מה שקראת הן עובדות נכונות. אפלטוקסינים (aflatoxins) הם מיקוטוקסינים ממקור טבעי, בדרך כלל המקור הוא מינים שונים של הפטריה אספרגילוס. לא רק תמרים ותאנים נתקפים על ידי הפטריה, אלא הרבה מאוד פירות וגם דגנים וצמחים אחרים. נראה אולם שהפטריה מחבבת במיוחד דבלות ממקור טורקי שם הנגע מוכר ונפוץ. אם אתה קורא אנגלית אפשר להפנות אותך למחקרים בנושא.

על כל פנים, אני לא רופא ואין לי כלים ליעץ לך כיצד לנהוג. חשוב שתפנה את שאלותיך לרופא המשפחה שלך שינחה אותך כיצד לנהוג. אינטואיטיבית, לא הייתי מתקרב לפרי שטעמו מקולקל גם אם לא הייתי מבחין באותה אבקה שחורה (נבגי הפטריה). בשק שבו יש פרי נגוע אי אפשר לשלול את האפשרות שפירות אחרים נגועים גם הם, אם גם רק בתחילת הדרך. הייתי נמנע מאכילת פרי ממקור נגוע כזה.
ש. כהן-סיון הודעות: 1080הצטרף: ג' נובמבר 25, 2008 9:44 am

חזור למעלה

--------------------------------------------------------------------------------


כמו כן יש מאמר ממצה מאוד ב אלון הנוטע מאפריל 2010.
כתוב את שם הרעלן:אפלוטוקסין בגוגל ותמצא את המאמר.משיב במפורט יותר על השאלה המבוקשת. יואב.
גרטמן יואב
 
הודעות: 12564
הצטרף: 24 נובמבר 2008, 10:54


חזור אל פורום עצי פרי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 69 אורחים