בגינת ביתנו (באיזור גני תקווה - קרקע כבדה) גפן בת כ-13 שנה והיא מחפה פרגולה בשטח של כ-20 מ"ר.
בשנה שעברה הניבה הגפן כ-30 ק"ג ענבים (ג'1 - ירוק ללא חרצנים) ראויים למאכל ונראתה נפלא, אם כי עליה התייבשו ונשרו מוקדם מידי לטעמי (החל ממחצית יולי ).
זו תמונה משנה שעברה, רגע לפני הבציר בתחילת יולי
השנה קיבלה הגפן את אותו משטר טיפולים - כ-100 ליטר השקיה לשבוע בטפטוף, 2 מנות קונפידור מאז מרץ ועד היום ולפני כשבוע מנת סקוורטרן להעשרת הברזל בקרקע (אחרי שכורם ענבי יין איבחן טלפונית שבעיית הגפן היא מחסור בברזל בקרקע).
אין משהו שבו טופלה הגפן בשנה שעברה ולא קיבלה אותו השנה.
רק שהשנה הגפן נראית לא טוב. קיים צימוח ירוק יפה אך מהר מאוד העלים מקבלים כתמים, הופכים צהובים, מתייבשים ונושרים.הענבים מתבקעים ונרקבים על הגפן.
התמונות ממחישות את המצב טוב יותר.
כורם ענבי היין איתו שוחחתי שוב איבחן טלפונית (מבלי לראות את הגפן או תמונות הגפן) שהבעייה נשמעת לו מחלת הקימחון.
אני מבין שהשנה אבודה ושואל ע"מ להתכונן לשנה הבאה שבוודאות תגיע.
איך אמנע את התופעות? מה הטיפול הנדרש בשלבים ?
הנה תמונות הגפן והענבים שצולמו היום התמונה הראשונה מציעה עלים חדשים והבאות את שלבי ההצהבה והקמילה והאחרונה איך נראים הענבים.