מספר שאלות לגבי העץ:
לפני כ-3 שנים קנינו במשתלה באזור אבו גוש עוזרר אדום. לא היינו כאן במשך השנים הראשונות, אבל השנה כשחזרנו ראינו שהפרי שלו כתמתם-חום וחיכינו לשוא להאדמתו עד שנשר. גם הטעם קמחי ותפל. העץ לא קיבל תוספת דישון במהלך השנים הראשונות (להוציא כמות גדולה של קומפוסט). בנוסף הוא גדל באזור מוצל יחסית מצפון לבית (אין שמש ישירה כלל). האם יש סיכוי לשינוי - דשן? קרינה? או שפשוט קיבלנו עוזרר קוצני?
שאלה נוספת בנוגע לאותו עץ - במהלך שנים אלו גדל בצורה מאד סגורה לגובה, אולי בגלל האור (תמונה עליונה). בכל זאת רצינו עץ שניתן להסתובב תחתיו, ואנחנו מתלבטים איך לגזום אותו. האם כרגע כדאי להשאיר את שני הענפים העיקריים המסתעפים לימין ושמאל התמונה? האמיר של הסעיף הימני הוא כנראה הקודקוד המרכזי, אבל נראה שנפגע בשלב מסוים, והצימוח ממנו מסועף (תמונה תחתונה). האם זה משפיע על השיקול של מה לגזום?
ושאלה אחרונה לגבי העץ - מה הדישון המומלץ לעץ כזה?