מלת גרב של עץ שסק

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

מלת גרב של עץ שסק

הודעהעל ידי AMIRON7 » 05 דצמבר 2010, 17:16

שלום לכם,
בקשר למחלת גרב של עץ שסק,
המלצתם בפורום על מס' חומרים, בהם כדאי לרסס מיד עם תחילת הפריחה (שזה ממש עכשיו).
רציתי לדעת אם יש איזה חומר שנמכר בחנויות או משתלות,שמכיל את אותם חומרים.
אולי של אקוגן או חב' אחרת.
לאדם שאינו מקצועי קשה למצוא בדיוק את המוצר הנכון.
תודה,
רותי.
AMIRON7
 
הודעות: 45
הצטרף: 02 יולי 2010, 12:16

Re: מלת גרב של עץ שסק

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 05 דצמבר 2010, 19:37

לפי האינטרנט יש כאן רשימה של חומרים אנויל 5
מנצידן אבקה
מנצידן גרגירים
מרפאן 48
מרפאן 50
ספרול 20
פולפאן
גרטמן יואב
 
הודעות: 12564
הצטרף: 24 נובמבר 2008, 10:54

Re: מלת גרב של עץ שסק

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 05 דצמבר 2010, 20:03

מצ"ב אחת מתשובותיו של כהן סיוון לטיפול בגרב.
הפרי הנראה בתמונות אכן נגוע בגרב. השסק סובל ממחלות רבות, ועיקרית שבהן היא מחלת הגרב. למעשה מחלת הגרב נגרמת על ידי מספר פטריות שונות, אחת מהן (Spilocea eriobotryae) מיוחדת לשסק, ואחרות הן פתוגנים של גלעיניים אחרים (דוגמת הפטריה הגורמת לגרב התפוח, Venturia inaequalis ) הנטפלים לעיתים גם לשסק.

לגבי טיפול במחלה, חומר ההדברה הטוב ביותר כנגד המחלה הזו נקרא קפטן (Captan), אלא שחומר זה לא מורשה לשימוש על ידי מי שלא הורשו לכך. כך גם עם החומר מרפאן של מכתשים ואחרים. במשתלות ניתן למצוא שילוב של שני חומרי הדברה יעילים בשם ספרול+מנצידן המורשים לשימוש בגינת הבית. אלה חומרים רעילים ויש לנהוג בהם זהירות, לפי ההוראות על האריזה. מלבדם, חומר נוסף אשר כדאי להשתמש בו הוא קוסייד. הוא אומנם לא חומר רעיל במובן של הרשומים לעיל (אין בעיה לגעת בו; כמובן לא להגיש לפה ולבלוע...) ולכן מתמיה שלא ניתן להשיגו במשתלות. תוכלו להשיג אותו בכל חנות לחקלאי במושבים פעילים, או בחנויות עירוניות דוגמת "הגרעין" וכו´. אפשר להשתמש גם בקרוביו: צ´מפיון, בורדזול, קופרוקס ואחרים.

ועתה לטיפול עצמו. ראשית חובה לאסוף ולסלק לאשפה אם יש מסביב לעץ עלווה שנשרה ממנו או עלווה פגועה עליו. אם אתם מבחינים בזמורות משחירות או מתיבשות, גיזמו אותן והרחיקו לזבל (עדיף לשרוף). כאשר גוזמים צמחים צריך להקפיד לטבול את כלי הגיזום בתמיסת אקונומיקה בין חיתוך אחד למשנהו. זאת, על-מנת למנוע העברת מחלה מאיבר חולה לאיברים בריאים. חשוב למרוח על חתכי הגיזום משחת עצים.

לגבי הריסוס המונע, אותו יש לבצע בסתיו ובמהלך החורף. מרגע שהבחנתם בניצני פריחה יהיה עליכם להתחיל מיד בריסוס העץ בתדירות של אחת ל- 10-14 ימים. המשיכו בכך כל החורף עד לאביב (אמצע מרץ). לא לרסס בימים בהם צפוי גשם. אם תקפידו על ההוראות העץ ישתחרר מהפטריה שהתישבה עליו. יש לשסק צרות אחרות (זבוב הפירות, חרכון האש, ועוד), לכן חשוב לפקוח עליו עין מרגע שיפרח.ש. כהן-סיון

הודעות: 927
הצטרף: ג' נובמבר 25, 2008 9:44 am
הודעה פרטית
גרטמן יואב
 
הודעות: 12564
הצטרף: 24 נובמבר 2008, 10:54


חזור אל פורום עצי פרי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Majestic-12 [Bot] ו 69 אורחים