אבוקדו

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

אבוקדו

הודעהעל ידי amirm » 30 ספטמבר 2010, 04:56

היי
איך ניתן לדעת שאבוקדו בשל וניתן לקטוף אותו?
חיפשתי שאלה דומה בפורום ולא מצאתי
amirm
 
הודעות: 8
הצטרף: 11 פברואר 2010, 23:50

Re: אבוקדו

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 30 ספטמבר 2010, 19:03

אבוקדו כאשר הוא בשל קליפתו נענית ללחץ קל של האצבעות. אבל אינך צריך להסתמך על כך. במקרה הזה הפרי מבחיל היטב בבית אם נקטף בעודו במצב של חצי בוסר, קשה למגע היד. בדוק איזה זן יש לך והשווה את הגודל הטיפוסי של הזן שברשותך עם מה שמציגים בסופרמרקט השכונתי. כאשר הפירות יגיעו לגודל דומה קטוף אותם ושמור במקרר. אתה לא חיב לקטוף הכל בבת אחת, אלא לשעורין. כאשר תרצה להבחיל כמות מסויימת, עטוף בניר עיתון יחד עם תפוח עץ או בננה והנח מחוץ למקרר. כעבור זמן לא רב יתרכך הפרי ויהיה מוכן לאכילה. ראיתי בחנויות שונות שמועצת הפירות מספקת שקיות ניר מיוחדות למטרה זו. בדוק ואם תמצא עשה שימוש בשקיות הניר.
ש. כהן-סיון
 
הודעות: 1542
הצטרף: 25 נובמבר 2008, 11:44


חזור אל פורום עצי פרי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 66 אורחים