אגוז המלך- טרם מלבלב

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

אגוז המלך- טרם מלבלב

הודעהעל ידי segadi » 16 אפריל 2009, 18:14

ברשותי עץ אגוז המלך כ 10 שנים.
השנה טרם פרחו העלים (בקצוות יש כמו עלים סגורים שטרם נפתחו)
וענפיו חלולים כפי שנראה בתמונות.
אשמח לקבל עזרה בהצלת העץ.
IMG_2131.JPG
IMG_2131.JPG (28.37 KiB) נצפה 3060 פעמים
קבצים מצורפים
IMG_2132.JPG
IMG_2132.JPG (27.25 KiB) נצפה 3056 פעמים
segadi
 
הודעות: 1
הצטרף: 16 אפריל 2009, 17:50

Re: אגוז המלך- טרם מלבלב

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 16 אפריל 2009, 21:51

שלום לך:

לצערי, על-פי התמונות שצרפת, המצב לא נראה טוב. לאגוז המלך הרבה גורמי מחלות ומזיקים שעלולים לגרום לתופעות המדווחות. ברם, הכתם השחור בחתך של הזמורה לא מתיר כמעט מקום לספק שהעץ שלך נפגע על-ידי מחלת הדוררת הנגרמת על-ידי אחת משתי פטריות שוכנות קרקע השיכות לסוג ורטיסיליום (Verticillium dahliae ו- Verticillium albo-atrum). רק בדיקת מעבדה תוכל לתת תשובה וודאית, אך נראה לי כי זוהי אכן הפגיעה. מחלה זו היא חשוכת מרפא, וגרוע מכך היא העובדה שהפטריה נותרת רדומה בקרקע עד 14 שנה, עד להופעת אחד מכ-300 הצמחים-פונדקאים שלה. במילים אחרות, לא תוכל לשתול צמחים רגישים למחלה באותה קרקע אלא לאחר חיטוי סולרי. כמובן, צריך להוסיף, שתחילה יש להרחיק את העץ מהמקום על מקסימום שורשיו ולהשמידו (לשרוף, אם זו אפשרות פרקטית).

אחרי הדברים הקשים שמסרתי לך, צריך מידה של זהירות שמא בכל זאת האיבחון שלא נעשה במעבדה אינו מדויק. מחלת הדוררת מתפתחת לרוב תחילה באגף אחד של העץ ולאט לאט היא מתפשטת ליתר האגפים. לעיתים מאוד רחוקות היא נעצרת באגף אחד, שמת, ונעלמת כפי שהגיעה. בדרך כלל המחלה ממשיכה לכלות את העץ עד סופו, תהליך שעשוי לארוך שנים, ומאידך לפעמים התהליך מהיר וקורה במהלך חודשים, או שבועות, ספורים. השאלה, אם כן, היא האם הבחנת בעונה הקודמת בתופעות לא רגילות כלשהן, כגון נבילת עלווה על ענף מסוים והתיבשות הענף/אגף ההוא של העץ? אם לא הבחנת בדבר, עדיין אין בכך לעודד. פקעי הצימוח השחורים, קליפת הענף המתפוררת, וכאמור הכתם הכהה בחתך של תמונה מס' 2, כולם הם סימנים רעים של המחלה.

הצעתי היא שתעקוב מקרוב אחרי העץ. בדוק האם מניצים ניצנים באגף כלשהו שלו. אם כן, נסר את כל הענפים שנותרו יבשים עד ל-20סמ' מתחת לנקודה בה מתגלה רקמה חיה בעץ (לא יבשה, לחה וירקרקה). בין חיתוך אחד לשני טבול את כלי העבודה בתמיסת אקונומיקה. המשך לעקוב אחר התפתחות הצימוח על האגפים/ענפים החיים של העץ ודווח לנו כאן על המצב. אם, לעומת זאת, לא יהיה כל ליבלוב על חלק מחלקי העץ עד אמצע חודש מאי, תצטרך לפעול במהירות ולסלק את העץ מהמקום. לגבי חיטוי הקרקע, במקרה כזה, קרא את התשובות הרבות שנתנו בעבר והמצויות בארכיב של הפורום הישן. שוב לכאן אם לא תצליח למצוא את ההסברים, או דבר מה נוסף לא יהיה ברור לך.
ש. כהן-סיון
 
הודעות: 1542
הצטרף: 25 נובמבר 2008, 11:44


חזור אל פורום עצי פרי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 26 אורחים