בעיות בעץ שזיף בצפון הנגב

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

בעיות בעץ שזיף בצפון הנגב

הודעהעל ידי Dan » 06 יולי 2010, 18:27

לחברי הפורום שלום,
אני גר בדרום הארץ ביישוב להבים (הקרוב למיתר רק פחות קריר בחורף). אני גר בבית שכור בן למעלה מ20 שנה, כך שיש לי עצים בגינה שהם כבר יחסית זקנים, כנראה בני למעלה מ 10 שנים. אחד העצים המוצלחים בגינה היה עץ שזיף (אני לא יודע איזה זן) שהניב במשך השנים כמות גדולה מאוד של פרות איכותיים. אך לפני שנתיים, העץ פתאום כמעט ולא לבלב באביב, ולא היו פרות. השנה היה לבלוב יותר מוצלח בצד הצפוני של העץ, והיו פירות, אומנם כמותם לא התקרבה כלל ליבול מלפני 3 שנים. העץ נמצא בין עצי הדר רבים ועץ אגסים. הבחנתי שכעת לעץ יש בעיות רבות, אבל הגנן שלנו לא ממש יודע מה לעשות. אז צילמתי אותם בתקווה שתוכלו להגיד לי כיצד לרפא את העץ כך ששנה הבאה יחזור לשגשג. הבעיות הם:

1. עלים שלא התפתחו כראוי, מתחילת האביב:
תמונה0056.jpg
העלים הופיעו ליד הענפים שנגזמו בחורף

2. חילדון על העלים
3.בעלים רבים יש חורים בגודל בינוני באמצע העלה.
4.על הגזע והענפים הצדדיים יש שרף, לרוב זהו שרף אדום ורקמה רכה (אך בשכבה דקה) שמכסה חלק ניכר מהגזע של העץ.  
תמונה0062.jpg

5. הבחנתי גם בשרף לבן.
6.פטרייה חומה שנמצאה על חלק קטן מהעלים, בדמות כתמים כתומים רבים וקטנים, שגורמים לעלה להצהיב.
תמונה0060.jpg

7. היום גיליתי גם מכה של נמלים שהחלו לעלות על העץ, ניסיתי לפזר מסביב לעץ דיזיקטול אך בינתיים אין תוצאות.
8. גיליתי מצבור מוזר של נמלים מתות על העץ, לא יודע עם זה גורם נזק.
9. בתמונות הבחנתי במן נמלים לבנות קטנות מאוד שעולות על העץ.

זה בכללי הבעיות של העץ, אני אנסה בהמשך להעלות עוד תמונות של העץ, ברגע שהמערכת תאפשר לי. אני אשמח עם תענו לי כיצד פותרים כל בעיה, או שתשלחו לי קישור לתשובה שהייתה בפורום (ראיתי שכבר הייתה התייחסות לשרף וחילדון).

תודה רבה מראש,

דן
Dan

Re: בעיות בעץ שזיף בצפון הנגב

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 07 יולי 2010, 05:43

מציע לא לחפש פתרונות לעץ זה אלא לסלקו ויפה דקה אחת קודם.
אבל לא סופר לנו כיצד מטופל העץ!!
נמלים נמשכות למתוקים שנפרשי מעץ או ממזיקים אחרים על העץ.אינן מזיקות לעץ. מציע קודם כל לתת לעץ מנת קונפידור(20 סמ"ק) ולהכפיל את ההשקיה.לסלק כל ענף יבש.לחפש חורים של מזיקים בגזע. אם ימצאו כאלו,קראו אצלנו בחיפוש על סס הנמר וטפלו בהתאם. זה עשוי לעזור אבל העץ נראה גמור לדעתי ולכן האופציה הראשונה הכי ריאלית.
גרטמן יואב

חזור אל פורום עצי פרי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים