קטיף פרי הפסיפלורה

פורסם:
12 מאי 2010, 16:59
על ידי לוני
יש לי פסיפלורה מלאה פירות . חלק מהם בגודל הסופי של הפרי אך עדיין ירוקים. מתי אפשר לקטוף? האם להמתין שהפרי ייהפך לסגול (בשל) על העץ , או שאפשר לקטוף את הפרי בעודו ירוק ויבשיל בבית (כמו העגבניה...) ? ת ו ד ה !
Re: קטיף פרי הפסיפלורה

פורסם:
12 מאי 2010, 17:49
על ידי ש. כהן-סיון
ראשית אין זה עץ אלא שיח. הפרי מבשיל על השיח ונושר ארצה. זה הזמן הטוב ביותר לאסוף אותו (מהארץ) ולאכול בתיאבון. אפשר לקטוף אותו סמוך לפני נשירתו, כאשר לחיי הפרי הופכים סגולים-כהים, ואז להמתין להבחלתו בבית. לטעמי, אין כטעמו של פרי שנשר מאליו.