עץ שסק חולה

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

Re: עץ שסק חולה

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 18 אוקטובר 2013, 05:35

אבוקדו הוא צרכן המים הגדול ביותר בין עצי הפרי. בגידול המסחרי כל עץ מקבל בכל יום(!) 200 (מאתיים) ליטרים מים, או בתירגום לשבוע: 1400 ליטרים מים. השווה זאת עם 18 ל' מים שאתה מספק והתשובה תהיה ברורה לך. העץ חולה בכיב פטרייתי אבל לא אשחית מילים כאן על מחלות אם כך הוא מטופל אצלך. תכפיל את כמות המים פי 20 (אין לך צורך בתפוקה מסחרית), וחזור בשנה הבאה לכאן אם המחלה עדיין תהיה ניכרת.
לגבי התפוח, הוא נראה די בסדר במגבלות משטר ההשקיה השגוי. כיום הוא על סף שלכת. הגבר השקיה גם לו, ולפי הנראה לכל צמחי הגן שלך, והקפד לאסוף את כל העלים הנגועים/מתיבשים והרחק אותם לאשפה. כך גם עם האבוקדו, ובכלל.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי vladfr » 12 אוגוסט 2017, 13:32

unnamed-3.jpg
עץ חדש

שלום לכולם,

לצערי גם עץ שסק שלי לא מרגיש טוב. שתלתי אותו בחודש מאי (תמונות של תערובת מצורפת). בהתחלה עלים נשרו אבל אז העץ התאושש יפה. לפני כמה שבועות עלים התחילו להתייבש (עלה חדש שגדל הקצה שלו כבר היה בצבע חום) חשבתי שזה בגלל חוסר מים אבל הגברת השקייה לא פתרה את הבעיה. עץ מקבל שמש ישירה כ 3-4 שעות ביום. אני משקיע אותו כל יום בערב (נגיד 8 ליטר....). אני משוכנע שיש לו מספיק מים כי אדמה לחה. ממה שקראתי בפורומים לא שמתי לב שיש על העלים פרזיטים פטרייתים/חיידקים.

יש רעיונות לטיפול ?

תודה מראש,
ולדימיר,
באר שבע
קבצים מצורפים
unnamed-1.jpg
unnamed-2.jpg
vladfr

הודעהעל ידי vladfr » 12 אוגוסט 2017, 13:40

תמונה עדכנית של עץ שסק (אוגוסט 2017)
קבצים מצורפים
unnamed.jpg
vladfr

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 13 אוגוסט 2017, 07:10

בוקר טוב. קודם כל בתשובתך/שאלתך הבאה,פתח שרשור חדש.
שנית העץ שלך סובל הכל זאת מחוסר מים. סביר להניח שלא יתאושש לדעתי.
תכפיל לפחות את כמות המים. תן מנות גדולות יותר אבל כל יומיים.
קרי 33 שלוש פעמים בשבוע.
גרטמן יואב

הקודם

חזור אל פורום עצי פרי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים