על ידי ש. כהן-סיון » 23 פברואר 2013, 23:15
צר לי אך איני יכול להצטרף לצפירת הארגעה של ידידי. אין זו "תופעה מוכרת חורפית", אלא מופע מוכר בהחלט של מחלה פטריתית בשם Dothiorella gregaria הנגרמת על ידי פתוגנים פטריתיים שונים. אם יטופל כראוי, העץ לא יקרוס ויש סיכוי שישתקם. ברם, אבוקדו אינו אמור לצמוח לאורך זמן בתנאים בו הוא נמצא אצלך. זהו עץ שמקורו באמריקה הטרופית וזה אומר שני דברים: זקוק לכמויות מים גדולות, ורגיש לתנאי מזג האוויר בסביבה. במקורו הוא גדל בתנאי חום, לחות ואיוורור גבוהים. אלו לא תנאים מצויים בברלין בלב החורף. נסה לעשות את המיטב: דאג שלא תהיה חסימה לזרימת אוויר סביבו; הרחק אותו מקירבה למזגן; מצב אותו בקירבת חלון רחב עם שמש ישירה לאורך זמן ככל שניתן; וכאמור, דאג להשקותו בנדיבות. חובה לדאוג לכך שחלק ניכר מהמים המוגשים לו (לפחות 30%) יזלגו החוצה מעבר לכל צלחת תחתית שעשויה להיות מתחת למיכל. כלומר, או שהעציץ יהיה בקירבת פתח ניקוז בריצפה, או שתוביל את העציץ למקום מתאים להשקיה. הניקוז חשוב למניעת הצטברות מלחים במצע.
מעבר להנחיות הנ"ל, הרחק את כל העלים היבשים אם נשרו לריצפה (בדרך כלל, במחלה זו, העלים היבשים/חרוכים נותרים תלויים על הענף/זמורה לאורך זמן), ואם לא נשרו סלק אותם בעצמך. אם יש זמורות יבשות, גזום אותן. לבסוף, רסס היטב את עלוות העץ בתמיסה של 1% מלח נחושת שתוכל למצוא במקור מתאים בסביבתך. השמות המוכרים הבאים בחשבון: Kocide, Cuprofix, Copper oxychloride, Python 27, ועוד שמות שונים של חומרי הדברה מבוססי נחושת. חומרים אלה אינם רעילים במובן המקובל אבל יש לנהוג בהם זהירות כפי שתמצא כתוב על גבי האריזה.